Wat u moet weten voordat u straatlegale elektrische scooters koopt

Wat u moet weten voordat u straatlegale elektrische scooters koopt

Straatlegale elektrische scooters zijn een handige manier voor stadsbewoners om door de metropool te reizen zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Deze compacte voertuigen hebben een hele reeks voordelen ten opzichte van hun tegenhangers op gas, variërend van vrijwel geruisloos tot goedkoper in het gebruik. Het opladen van de accu van een elektrische scooter kost slechts een fractie van wat u aan benzine zou uitgeven. En batterijen gaan gemiddeld twee jaar mee voordat ze vervangen moeten worden.

Ze zijn ook veiliger dan hun tegenhangers op gas, omdat ze lagere gemiddelde snelheden hebben, waardoor ze minder vatbaar zijn voor ongevallen en minder onderhoud vergen. Niet alle elektrische scooters die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn echter straatlegaal, dus u moet het voertuig zorgvuldig controleren voordat u het koopt.

Wat zijn straatlegale elektrische scooters?

Wat zijn de kenmerken van deze geweldige straatlegale voertuigen? Om door de straten van de stad te worden toegelaten, moeten scooters koplampen, richtingaanwijzers en een claxon hebben. Dus als je je scooter scooter kopen gaat kopen, let dan op een snelheidsmeter en indicaties voor richtingaanwijzers, evenals koplampen en achterlichten. U moet ook de profieldiepte van uw banden controleren, aangezien banden met een diepte van minder dan 1/8 “niet als straatlegaal worden beschouwd. U moet ook de wetten in uw land controleren met betrekking tot het gebruik van straatlegale scooters .

Over het algemeen moeten scooters echter worden geregistreerd bij het Department of Motor Vehicles en voldoen aan de federale veiligheidsnormen; je moet ook minstens zestien zijn om er een te besturen. Veel staten leggen beperkingen op aan waar scooters kunnen rijden; u mag er bijvoorbeeld om veiligheidsredenen niet mee op trottoirs of fietspaden rijden. Sommige staten vereisen ook dat je een rijbewijs hebt voordat je in het openbaar een elektrische scooter mag besturen.

Voordat u koopt

Als je een scooter koopt, zorg er dan voor dat je voor een vertrouwd merk kiest, ook al kost het je aanvankelijk meer. En ondanks budgettaire overwegingen, koop de beste scooter die u zich kunt veroorloven, in plaats van het goedkoopste model, aangezien dit u op de lange termijn meer geld zal besparen. Als u online koopt, zorg er dan voor dat u het model krijgt met de juiste lengte- en gewichtsspecificaties voor u, om ervoor te zorgen dat u de meest comfortabele en betrouwbare rit krijgt.

Als je hebt besloten om de overstap te maken van gewone voertuigen naar elektrische scooters, dan moet je je jacht concentreren op scooters die straatlegaal zijn in jouw regio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *