Waarom u een modulair UPS-systeem zou moeten gebruiken en waarom u het niet zou moeten gebruiken

Waarom u een modulair UPS-systeem zou moeten gebruiken en waarom u het niet zou moeten gebruiken

 

Modulaire UPS-systemen winnen de laatste jaren aan kracht vanwege hun aantrekkelijke concept om te reageren op stroombeveiligingsbehoeften terwijl ze groeien. Met dit concept kunt u de UPS-capaciteit of DWE-redundantie naar behoefte vergroten door middel van compacte, lichtgewicht, compacte, hot-swappable, goedkope modules zonder extra vloerruimte toe te wijzen. De voordelen hebben bepaalde tekortkomingen, maar het artikel beschouwt beide.

De modulaire UPS-benadering biedt de volgende voordelen ten opzichte van standaard UPS-oplossingen:

1. Het kleinste vloeroppervlak.

De meeste moderne driefasige UPS-systemen hebben uitbreidingsmogelijkheden waarmee u extra units aan een parallelle unit kunt toevoegen voor extra vermogen of redundantie. Het modulaire systeem is gebaseerd op een rack-type behuizing met een batterijkast aan de onderkant en kleine, lichtgewicht, verwisselbare modules die naar behoefte kunnen worden toegevoegd. Deze verticale schaalmethode neemt ongeveer 25% van het vloeroppervlak in beslag in vergelijking met een standaard UPS-eenheid met dezelfde totale stroomcapaciteit.

2. Beste beschikbaarheid van stroom.

De beschikbaarheid van een UPS-systeem wordt gedefinieerd als het percentage van de tijd dat gereguleerd vermogen beschikbaar is. Beschikbaarheid is 100% tenzij de UPS uitvalt. Helaas valt het UPS-systeem of de back-upbatterij uit en is er geen gereguleerd vermogen beschikbaar om de belasting te beschermen tijdens de reparatietijd. Een modulaire aanpak kan de reparatietijd die een technicus nodig heeft om te komen en een defecte module te vervangen terugbrengen tot een paar uur in vergelijking met de gebruikelijke 24 uur of meer voor een servicemonteur om het systeem te komen repareren.

3. Hogere efficiëntie.

De efficiëntie van de UPS bereikt zijn maximale niveau wanneer de belasting maximaal is. De mogelijkheid om het UPS-vermogen te verhogen door indien nodig kleine modules toe te voegen terwijl een hoge verhouding tussen totale belasting en totale UPS-capaciteit behouden blijft, biedt de meest efficiënte oplossing.

4. Laagste kans op storing van de UPS tijdens onderhoud.

Volgens beoordelingen wordt 30% van de UPS-storingen veroorzaakt door een menselijke fout tijdens de reparatie of het onderhoud van de UPS. De modulaire aanpak verkleint de kans op UPS-storingen tijdens service doordat defecte modules ter plaatse kunnen worden vervangen, geïsoleerd en voor reparatie naar een servicecentrum kunnen worden gestuurd.

De modulaire UPS-aanpak heeft de volgende nadelen ten opzichte van standaard UPS-oplossingen:

1. Beperkt uitgangsvermogen.

De modulaire aanpak vereist een relatief groot aantal kleine, lichtgewicht parallelle vermogensmodules. De meeste UPS-systemen zijn gebaseerd op modules die door één persoon in een 19-inch rack kunnen worden bediend. Voor extra vermogen raden fabrikanten aan om extra racks parallel toe te voegen. De faalkans bij het aansluiten van meerdere modules verkleint het beschikbaarheidsvoordeel. Bovendien, naarmate het aantal modules toeneemt, nemen ook de overlast en hoge onderhoudskosten toe, waardoor een modulaire aanpak onpraktisch wordt voor systemen met meer dan vier of vijf modules parallel.

2. De kans op single point of failure (SOP) is hoog.

In tegenstelling tot traditionele stand-alone UPS-systemen, is elk systeem uitgerust met alle vereiste UPS-functieblokken. Wanneer alle modules in een rek gemeenschappelijk zijn, zoals gemeenschappelijke batterijbanken, omschakelschakelaars en besturings- en weergave-eenheden, kan een enkele storing in een specifiek functioneel onderdeel een algehele uitvoerstoring veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *