Vijf trucs waar professionele schilders bij zweren

 

Het huis een frisse verflaag geven kan het verschil maken. Solo decoreren kan echter een moeilijke en tijdrovende procedure zijn. Met deze tips van professionele schilders wordt de klus een fluitje van een cent!

1. Begin met een schone lei

De taak aanpakken zonder eerst de muren schoon te maken en voor te bereiden, verspilt tijd en geld! Vetvlekken van bakolie, krijtstrepen en zelfs vingerafdrukken kunnen door het nieuw gedecoreerde oppervlak trekken, waardoor het er vlekkerig en verkleurd uitziet. Stof en vuil kunnen ervoor zorgen dat verf niet goed hecht en een ongelijkmatige afwerking veroorzaken. Bovendien kan het bedekken van gebarsten of schilferende gebieden ervoor zorgen dat de nieuwe laag loslaat. Hoewel het aan het begin van het project tijd zal kosten, overweeg om te schuren en schoon te maken met een suikerzeepoplossing, van hemert schilderwerken witte azijn of een pasta gemaakt van maizena en ontsmettingsalcohol voor echt hardnekkige vlekken. Deskundige schilders raden ook aan een speciale primer te gebruiken (in plaats van verf-en-primercombinaties) om een gladde, ondoorzichtige afwerking te garanderen.

2. Maak perfecte lijnen met verftape

De meeste mensen weten al dat het gebruik van afplaktape (of speciaal schilderstape, dat verkrijgbaar is bij elke bouwmarkt) helpt om rommelige afwerking en lelijke strepen te voorkomen. Maar als u te lang wacht met het verwijderen van de zelfklevende barrière, kunnen er ook stukjes vers gedroogde verf worden verwijderd. Professionals raden aan een hobbymes te nemen en voorzichtig te snijden waar de rand de nieuwe kleur ontmoet. Op die manier ontstaat er een mooie strakke lijn wanneer je de tape van de muur afpelt!

3. Plan vooruit voor consistente kleuren

Bij het betrekken van een grotere kamer kan het nodig zijn om meerdere verfblikken te gebruiken. Vanwege de manier waarop de kleur in de winkel wordt gemengd, kunnen variaties in de gebruikte basis ervoor zorgen dat de tint van elk blik aanzienlijk verschilt. Als je een naadloze look probeert te krijgen, koop dan een grote container en meng alle blikjes door elkaar voordat je begint. Op die manier krijg je geen verschillende tinten op elke muur – of erger nog, donkere en lichte plekken op hetzelfde oppervlak!

4. Verwijder de pluis; Verwijder het gedoe

Als u oudere borstels of rollers gebruikt, moet u deze eerst wassen om stofoverdracht te voorkomen. Nieuwe rolhoezen moeten ook voor gebruik worden klaargemaakt, omdat ze een laagje fijne pluisjes kunnen hebben die de eerste keer dat u ze gebruikt loslaat. Wanneer deze fuzz zich vermengt met dat prachtige nieuwe groen dat bestemd is voor de slaapkamer, is het resultaat een hobbelige puinhoop. Een tip van de experts? Wikkel de rolhoes in plakband en verwijder de overtollige pluisjes voor gebruik.

5. Time het project zorgvuldig

Een doe-het-zelf-project goed uitvoeren is zelden snel en eenvoudig. Het afsnijden van bochten kan tijd besparen, maar zonder de juiste voorbereiding zullen de resultaten niet geweldig zijn. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met tijdsdruk als het schilderen moet worden voltooid voordat u naar een nieuw huis verhuist. Als al die dozen en meubels eenmaal op hun plaats staan, wordt decoreren veel moeilijker! Probeert u dingen snel en volgens een hoge standaard gedaan te krijgen? Het is altijd de moeite waard om een professional te bellen, vooral als je te maken hebt met een vreemd gevormde ruimte, hoge plafonds, ingewikkeld lijstwerk of buitenmuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *