Tips voor een betere ongediertebestrijding in de tuinbouw

Tuinders zoals u kiezen vaak voor de weg van tuinieren in een kas omdat planten onder kasomstandigheden optimaal kunnen groeien. De gematigde warmte en vochtigheid maakten een broeikas echter ook het perfecte nest voor de meeste plagen. Kassen kunnen dienen als beschermingsbarrière. lieveheersbeestjes kopen Ongedierte kan altijd door kleine openingen sluipen. In dit artikel over ongediertebestrijding in de glastuinbouw, ga ik u 5 tips geven die u zullen helpen bij het uitroeien van ongedierte uit uw kas.

Kasreinigingsroutine

Net als elke andere ruimte in uw huis, moet u een schoonmaakroutine hebben voor uw kas. In de zomer kunt u alle planten en tuingereedschap uit uw kas halen zodat schoonmaakwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Schrob de muren en vloer met heet water en een oplossing van afwasmiddel. Besteed bijzondere aandacht aan de hoeken en scheuren, omdat dit de waarschijnlijke plaatsen zijn waar ongedierte hun eieren zal leggen.

Bevries je broeikas

Als de omgeving in uw kas altijd warm en aangenaam is, zullen ongedierte daar dol op zijn. Het is goed als u uw kas tijdens het winterseizoen kunt bevriezen, aangezien koude temperaturen de beste manier zijn om de meeste plagen te doden of te verwijderen. Voordat je dit doet, moet je ervoor zorgen dat je een alternatieve opslag voor je planten hebt. Het kan uw magazijn zijn, een mini-binnentuin of u kunt ze gewoon in de kas invriezen. Dit komt omdat ongedierte zichzelf en hun eieren in de planten kan verbergen.

Als u kasplanten hebt gekozen die kunnen groeien zonder de optimale groeiomstandigheden die de kas biedt, moeten ze in de kas kunnen worden ingevroren. Toch moet u bijzondere aandacht besteden aan hun groei.

Steriliseer tuingereedschap en aarde

Voordat u nieuw tuingereedschap of tuinmateriaal naar uw kas verplaatst, moet u ervoor zorgen dat u ze goed hebt gesteriliseerd. In plaats van gewone tuinaarde kun je het beste kiezen voor een gesteriliseerde potgrond die vaak ongediertevrij is. Wat betreft uw tuingereedschap, bleek ze in een wasmiddeloplossing. Je moet heel streng zijn als het erop aankomt. Meestal heb je alleen jezelf de schuld als je kas een plaag heeft, omdat jij degene bent die hen laat zien waar het paradijs is.

Kijk voortdurend uit voor ongedierte

Om een totale uitbraak van ongedierte te voorkomen, moet je je planten goed in de gaten houden. Vernietig alle eieren, larven of insecten waarvan u vermoedt dat ze schadelijk zijn voor uw moestuin. U kunt overwegen om een bepaalde plant apart te behandelen. Dit is om te voorkomen dat ongedierte zich tijdens de behandeling moeiteloos naar een andere plant verplaatst. Wees niet lui, want als er eenmaal een plaagplaag is, zal het lang duren voordat je de hele kolonie kwijt bent, omdat de omgeving in de kas een geweldige broedplaats is voor deze beruchte wezens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *