Makelaars en internet – Hoe u vandaag onroerend goed kunt kopen en verkopen

Makelaars en internet – Hoe u vandaag onroerend goed kunt kopen en verkopen

Tien jaar geleden zou een zoektocht naar onroerend goed zijn begonnen in het kantoor van een lokale makelaar of door gewoon door de stad te rijden. Op het kantoor van de makelaar bladerde je een middag door pagina’s met actieve woningvermeldingen van de lokale Multiple Listing Service (MLS). Na het kiezen van interessante panden, zou u vele weken besteden aan het verkennen van elk pand totdat u de juiste vond. Het vinden van marktgegevens om u in staat te stellen de vraagprijs te beoordelen, kost meer tijd en veel meer autorijden, en u kunt nog steeds niet alle informatie vinden die u nodig had om echt vertrouwd te raken met een eerlijke marktwaarde.

Tegenwoordig beginnen de meeste zoekopdrachten naar onroerend goed op internet. Een snelle zoekopdracht op trefwoord op Google op locatie levert u waarschijnlijk duizenden resultaten op. Als u een interessant object op een vastgoedwebsite tegenkomt, kunt u meestal foto’s online bekijken en misschien zelfs een virtuele rondleiding maken. U kunt dan andere websites raadplegen, zoals de lokale taxateur van de provincie, om een idee te krijgen van de waarde van het onroerend goed, zien wat de huidige eigenaar voor het onroerend goed heeft betaald, de belastingen op onroerend goed controleren, censusgegevens opvragen, schoolinformatie , en kijk zelfs welke winkels op loopafstand zijn – allemaal zonder uw huis te verlaten!

Hoewel de bronnen op internet handig en nuttig zijn, kan het een uitdaging zijn om ze op de juiste manier te gebruiken vanwege de hoeveelheid informatie en de moeilijkheid om de juistheid ervan te verifiëren. Op het moment van schrijven leverde een zoekopdracht op “Denver real estate” 2.670.000 websites op. Zelfs een buurtspecifiek zoeken naar onroerend goed kan gemakkelijk duizenden websites opleveren. Hoe kan een belegger, met zoveel bronnen online, deze effectief gebruiken zonder vast te lopen of te eindigen met onvolledige of slechte informatie? Geloof het of niet, maar als u begrijpt hoe de Real estate offline werkt, wordt het gemakkelijker om online vastgoedinformatie en -strategieën te begrijpen.

De zaken van onroerend goed

Onroerend goed wordt meestal gekocht en verkocht via een erkende makelaar of rechtstreeks door de eigenaar. Het overgrote deel wordt aan- en verkocht via makelaars. (We gebruiken “agent” en “makelaar” om naar dezelfde professional te verwijzen.) Dit komt door hun kennis en ervaring op het gebied van onroerend goed en, althans historisch gezien, hun exclusieve toegang tot een database met actieve eigendommen die te koop staan. Toegang tot deze database met woningaanbiedingen was de meest efficiënte manier om naar woningen te zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *