Kunstmatige intelligentie, neurale netwerken en slimme computers

Kunstmatige intelligentie, neurale netwerken en slimme computers

De computersystemen van vandaag, die aanzienlijk zijn gegroeid, hebben deel uitgemaakt van de technologische evolutie van de samenleving, en het leven zonder computer is tegenwoordig het belangrijkste hulpmiddel bij alle activiteiten van het dagelijks leven, aangezien we boekhouding voeren, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en ons verbinden met de wereld. .

Conventionele computers kunnen miljoenen bewerkingen per seconde uitvoeren, maar kunnen zelf geen beslissingen nemen. Met andere woorden, een computer kan een taak niet alleen uitvoeren, hij moet worden geprogrammeerd, maar een enkel programma heeft meerdere programma’s nodig voor specifieke taken en meerdere taken. Computerfabrikanten leveren de hardware die u nodig hebt om uw computer te laten werken, en softwareontwikkelaars leveren programma’s die de hardware als hulpmiddel gebruiken, maar wat als u beslissingen zou kunnen nemen zonder de computer te gebruiken? Enorme professionele software?

Ontwikkelaars van nieuwe technologie zijn op zoek naar alternatieven om deze uitdaging aan te gaan. Een verrassende ontdekking werd 50 jaar geleden gedaan tijdens het bestuderen van het menselijk brein. We ontwikkelen opleiding kunstmatige intelligentie en neurale netwerken omdat het mogelijk is om kunstmatige systemen te implementeren op basis van dezelfde architectuur van biologische neurale netwerken en hun werking.

Kunstmatige intelligentie is niets meer dan een reeks technologieën die voornamelijk is gebaseerd op het gedrag van het menselijk brein bij leren en besluitvorming. In zijn meerderheid zijn levende wezens biologische systemen die in staat zijn om te leren en beslissingen te nemen op basis van dat leren, en deze beslissingen zijn meestal gebaseerd op overleven.

Evenzo moeten AI-systemen leren en beslissingen nemen, maar in tegenstelling tot biologische systemen werken ze op basis van wiskundige algoritmen en stimuleren ze leren voor specifieke doeleinden. Er zijn veel categorieën binnen kunstmatige intelligentie, maar in het geval van intelligente computers zijn de meest gebruikte kunstmatige neurale netwerken, genetische algoritmen, enz.

Een neuraal netwerk is niets meer dan een imitatie van het zenuwstelsel van de hersenen, waarbij elk element van een biologisch systeem is vervangen door zijn wiskundige equivalent. Kunstmatige neurale netwerken kunnen taken uitvoeren die vergelijkbaar zijn met die van het menselijk brein, zoals beeldherkenning, spraakherkenning en besluitvorming, die reguliere computers niet kunnen uitvoeren. Het nadeel van deze systemen ten opzichte van geprogrammeerde systemen is dat ze training vereisen. Met andere woorden, omdat een neuraal netwerk zonder training is als een pasgeboren baby die ter wereld wordt geboren, hebben wetenschappers verschillende neurale netwerkmodellen ontwikkeld, elk met verschillende mogelijkheden en algoritmen.

Tegenwoordig worden kunstmatige intelligentie en het gebruik van neurale netwerken geïmplementeerd in software die de parallelle aard van neurale netwerken als lineaire systemen nabootst. De meest voorkomende toepassingen zijn spraakherkenning, tekstherkenning en beeldreconstructie, maar er zijn ook implementaties in hardware waarbij de lineaire architectuur van de processor wordt gewijzigd in een neurale architectuur die profiteert van de parallelle aard van neurale netwerken. . Deze nieuwe technologie wordt Neural Processors genoemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *