Koop een bromfiets online – en laat u niet naaien!

Koop een bromfiets online – en laat u niet naaien!

Het is scooter-bromfietstijd! Voor het grootste deel van het land begint het weer zacht te worden, de benzineprijzen gaan weer omhoog, u probeert uw steentje bij te dragen om het milieu schoon te maken. Dus, wat doe je? Wel, je koopt natuurlijk een scooter of brommer. Het online kopen van een brommerscooter kan eng zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Laten we eerst een paar termen ophelderen. De meeste mensen wisselen de termen scooter en bromfiets door elkaar. Eigenlijk is een bromfiets een pedaal en gas aangedreven fiets die kleiner is dan 50 cc. Wat het een bromfiets maakt, zijn de pedalen. Een bromfiets kun je trappend starten of sommige van de nieuwereBromfiets aanschaffen hebben ook een elektrische start. Bromfietsen gebruiken 2-takt motoren, wat betekent dat je de olie direct met het gas mengt. Sommige staten hebben een probleem (Californië) met de 2-taktmotor. Sommige bromfietsfabrikanten zijn begonnen met het installeren van een “schone carburateur” die voldoet aan de strenge Californische wetten voor schone lucht.

De meeste scooters daarentegen hebben een 4-takt motor. Ze zijn ofwel kickstart of elektrische start. Een scooter is iets groter dan een bromfiets en voor het besturen ervan heb je een rijbewijs nodig. Zowel scooters als bromfietsen moeten op kenteken staan in de staat waarin u ermee gaat rijden.

Dat gezegd hebbende, dus je wilt een scooter en je wilt hem nu! In de meeste delen van het land is het erg moeilijk om scooterdealers te vinden. Dat laat u eigenlijk aan het online kopen van uw scooter of brommer over. Ik weet. Dat kan heel eng zijn. Het is veel geld en je wilt niet genaaid worden. Het lijkt erop dat iedereen en zijn broer scooters online verkopen. Gooi een Google-zoekopdracht in voor motorscooters, gasscooters, bromfietsen, enz… en je zult meer sites bedenken dan je kunt bekijken. Sommige van deze sites verkopen alles, van bromfietsen/scooters tot nagellakremover. Niet wat je wilt.

Hier zijn een paar tips voor het online kopen van een brommer/scooter. Bekijk eerst een paar sites. Graaf ze grondig door. Controleer of er een contactpagina is. Geen contactpagina, tijd om verder te gaan. Bekijk vervolgens de scooters op de site. Als je iets leuks ziet, kijk dan of het beschikbaar is. Als dat zo is, JA!! Raak nog niet te opgewonden. Je hebt nog veel werk te doen. Bekijk de garanties op de scooters. Lees alle informatie. Vergeet niet dat de meeste van deze scooters uit China komen. Als u garantiewerk nodig heeft, dan wilt u dat uw bedrijf dat nakomt. Ik denk niet dat je je scooter wilt inpakken en terugsturen naar China! Als het garantiebeleid van de site begraven en moeilijk te vinden is, lees het dan heel, heel aandachtig. Sommige sites respecteren de garantie zelf niet. Zij verwijzen je door naar de fabrikant. Dit kan een nachtmerrie zijn!! Controleer of het bedrijf onderdelen voor uw scooter heeft. Er gaan dingen kapot en u moet vervangende onderdelen beschikbaar hebben. Het is verrassend hoeveel scootersites geen onderdelen verkopen. Probleem, probleem! Bestel niet. Ook als u denkt de goedkoopste prijs op een brommer/scooter gevonden te hebben. Als u geen onderdelen kunt krijgen, is geen prijs de moeite waard. Iedereen houdt ervan om een koopje te vinden, maar een kapot koopje in de garage is het niet waard. Bespaar nog een paar euro en koop een betere scooter.

Kijk op de site voor informatie die u nodig heeft. Hoe wordt uw scooter afgeleverd? Moet je het ophalen in een centraal bezorggebied? Zal de chauffeur je helpen om hem van de vrachtwagen te krijgen? (Sommige bezorgdiensten zijn niet verantwoordelijk voor het van de vrachtwagen halen, maar alleen om het aan het einde van de poort van de vrachtwagen te krijgen.) Een bromfietsscooter weegt tussen de 200 en 300 lbs. De meeste zijn verpakt in een grote doos. Een beetje onhandig voor één persoon. Sommige sites bieden bezorging aan huis voor ongeveer $ 50 meer dan de normale bezorgprijs. Misschien de moeite waard. Dit is echt belangrijk! Het maakt niet uit waar uw scooter wordt afgeleverd – maak hem open. Controleer elke centimeter ervan op schade. Je bezorgdienst stelt het misschien niet op prijs, maar ze moeten wel even wachten. Zelfs als ze tegen je schreeuwen, meld je niet af op je scooter voordat je hem hebt gecontroleerd. Als er schade is, moet u dat op de leveringspapieren noteren. Ontvang een kopie. Als je niet controleert op schade voordat de bezorger vertrekt, heb je pech. Serieus, teken de levering pas af als u op schade heeft gecontroleerd!! Als er schade is, dien je een claim in bij het bezorgbedrijf. Daarom is het zo belangrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *