Hoe vaak moet een badkamer worden schoongemaakt?

Hoe vaak moet een badkamer worden schoongemaakt?

Elke huiseigenaar heeft zijn eigen agenda voor organiseren, schoonmaken, tuinwerk, wasgoed en algeheel onderhoud aan het huis. Over het algemeen heeft het huis één keer per week een opknapbeurt nodig, maar het is een overweldigende taak om alles elke dag aan te pakken. Kamers die dagelijks worden gebruikt, zoals de keuken, slaapkamers en badkamers, moeten regelmatig worden opgeruimd om spullen op hun plaats te houden, maar desinfectie en grondige reiniging kunnen in uw schema worden opgenomen. U kunt ervoor kiezen om op maandag de was te doen en te stofzuigen, op dinsdag voor het afstoffen, op woensdag voor de wasruimte, op donderdag voor de keuken en de ramen, op vrijdag voor de vloeren en in het weekend om al het andere te doen.

De badkamer is een kamer die niet alleen dagelijks wordt gebruikt, maar waar zich meer vuil, uitschot en ziektekiemen ophoopt dan welke andere kamer in huis dan ook. Om deze redenen is het absoluut noodzakelijk om elke toiletruimte minstens één keer per week schoon te maken en te desinfecteren, meer als de faciliteit wordt gedeeld met grotere gezinnen of kleine kinderen. Hier zijn een paar tips om het giswerk uit het schoonmaken van uw toilet te halen.

Dingen om dagelijks te doen…

1. Ruim spullen op! Dingen die dagelijks worden gebruikt, zoals haar- of tandenborstels, make-up en persoonlijke spullen, moeten na gebruik worden opgeruimd. Dit voorkomt stofophoping op deze items en zorgt ervoor dat de werkbladen gemakkelijk schoon te vegen zijn om haar, tandpasta, make-upresten en al het andere dat na gebruik een spoor achterlaat te verwijderen.

2. Veeg oppervlakken zoals aanrechten, kranen en douchedeur af. Als je maar even de tijd neemt om zeep en warm water te gebruiken om aanrechtbladen, gootsteen en kraan na dagelijks gebruik schoon te maken, zal het niet het punt bereiken waarop het verwijderen van vuil meer dan een beetje elleboogvet kost. Het kan handig zijn om een douchewisser in de douche te houden en gezinsleden eraan te herinneren deze langs de lengte van de douche te slepen om overtollig water te verwijderen en de glaszeepresten vrij te houden.

Wekelijks te doen…

1. Ruim de toonbanken op, verwijder alle malafide items die mogelijk in je badkamer zijn terechtgekomen en verwijder al het afval.

2. Voordat je iets gaat schrobben, doe je een ontsmettingsmiddel zoals bleekmiddel of je favoriete toiletreiniger in het water van de kom en laat je het staan terwijl je de rest van de kamer verzorgt. Dit zou moeten helpen om aangekoekt vuil los te maken dat gemakkelijker weg te vegen is als je het schrobt.

3. Stof alle oppervlakken af, zoals planken, spiegellijsten, plinten, hoeken, enz. voordat u gaat vegen om ervoor te zorgen dat al het vuil en stof wordt verwijderd en zich niet zomaar op uw vloer nestelt.

4. Veeg alle muren, deuren, kasten, lades en plinten schoon met warm zeepsop en een dop vol bleekmiddel. Voor tegels: laat het reinigingsmiddel/ontsmettingsmiddel een paar minuten op het oppervlak inwerken voordat u gaat schrobben om het gemakkelijker te kunnen verwijderen.

5. Schrob de douchecabine en het bad nadat de oplossing tot rust is gekomen. Verwijder de afvoerbedekking om alle items zoals haar, zeepophoping of anderszins te verwijderen! Vergeet niet om uw kranen en afvoer ook te besproeien met starbrite-producten die helpen bij het verwijderen van kalk, roest of kalk wanneer dat nodig is, CLR werkt goed voor deze en vele andere badkamertaken. Vergeet het douchegordijn niet! Ook vatbaar voor meeldauw, dit moet worden weggeveegd. Probeer een verdunde oplossing van bleekmiddel en water in een spuitfles, spuit alles in en veeg het vervolgens af met een spons en warm water.

6. Keer terug naar het toilet! Begin met de buitenkant en werk naar binnen om te beginnen met het ogenschijnlijk ‘schoonste’ oppervlak. Gebruik je bleekoplossing of je voorkeursreiniger om de wasbak, de kom, de zitting en de bovenkant van het toilet te besproeien. Veeg alles af voordat je de toiletborstel gebruikt om de binnenkant van de kom schoon te maken. Spoel al het product en vuil weg. [ Je kunt ervoor kiezen om een leave-in-product te gebruiken dat ook helpt om de kom bij elke spoeling te ontsmetten! ]

7. De gootsteen en tegenstart door een schone doek, spons of doek te gebruiken, gescheiden van degene die met het toilet wordt gebruikt om de verspreiding van ziektekiemen en ziekten te voorkomen. U kunt dezelfde reinigingsoplossing gebruiken om op te spuiten, een paar minuten te laten staan en af te vegen van kranen, werkbladen en hardware van lades/kasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *