Enkele wettelijke vereisten voor woningbouw

Enkele wettelijke vereisten voor woningbouw

 

Codevereisten voor woningbouw (Internationale huisvestingscode 2000) OPMERKING: Dit gedeelte volgt grofweg de NFPA 5000-codes voor een- en tweegezinswoningen. Gebruik voor residentieel gebruik de volgende checklist.

IRC is van toepassing op een- en tweegezinswoningen en op meergezins vrijstaande woningen (herenhuizen) van drie verdiepingen of minder met afzonderlijke uitgangen en bijlagen.

Locatie ter plaatse:

Openingen moeten zich op 3 meter van de eigendomsgrens bevinden. Muren kleiner dan 1 meter hoog moeten worden gebouwd in Energielabel aanvragen. Ramen zijn niet toegestaan op buitenmuren waar de brandscheidingsafstand minder dan 1 meter is vanaf de dichtstbijzijnde binnenscheidingslijn (meestal met relingen).

Scheiding tussen naast elkaar gelegen wooneenheden dient minimaal 1 uur te worden aangebracht (1,2 uur indien beschermd door een sprinklerinstallatie).

Ramen en ventilatie:

Bewoonbare kamers moeten ten minste 8% van het vloeroppervlak hebben en 4% daarvan moet natuurlijk licht en ventilatie hebben met externe ramen die kunnen worden geopend. Badkamer- en wasruimtetypes moeten worden geventileerd door bedienbare buitenramen met een oppervlakte van ten minste 3 SF (1.2 kan worden geopend). In plaats van natuurlijke ventilatie en verlichting kan mechanische ventilatie en kunstlicht worden toegepast.

Elke kamer kan worden beschouwd als onderdeel van een aangrenzende kamer als deze open is voor ten minste 1,2 van het gemeenschappelijke muuroppervlak en een opening heeft van ten minste 1,10 van het vloeroppervlak van de binnenruimte en ten minste 25 SF.

Kamer grootte:

– Minstens één kamer moet minstens 120 SF hebben.
– Elke andere bewoonbare ruimte behalve de keuken is minimaal 70 SF.
– De keuken is minimaal 50SF.
– Bewoonbare kamers moeten minstens 2 meter hoog zijn.
– Plafondhoogte minimaal 2 meter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *