Enkele dingen om te overwegen bij het kopen en onderhouden van diamanten ringen

Enkele dingen om te overwegen bij het kopen en onderhouden van diamanten ringen

Sinds de mens de schoonheid van diamanten en edelstenen ontdekte, zijn deze kostbare mineralen het belangrijkste accessoire geworden voor verlovingen en ringvingers. Diamanten zelf worden beschouwd als de meest waardevolle stenen ter wereld. Vrijwel alle ‘goede’ juweliers hebben een breed assortiment diamanten ringen met daarin elke maat vorm en kleur diamant beschikbaar. Met zoveel variatie die er is, is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden voordat u een diamanten ring gaat kopen. Allereerst hangt een van de kenmerken van hoge kwaliteit af van de “slijpvorm” van de diamant. Een diamant met vlakkere hoeken wordt als een goede beschouwd.

Een diamant van hoge kwaliteit moet ook een hoog niveau van “zuiverheid” hebben. Zeer weinig diamanten zijn helemaal onberispelijk en degenen die dat wel zijn, kunnen erg duur zijn. Een ander kenmerk van een kwaliteitsdiamant is de “kleur”. De kleur van een steen wordt weergegeven op een schaal van puur wit tot melkachtig. Volledig kleurloze diamanten zijn zeer zeldzaam en daarom zijn deze diamanten vrij duur. Het laatste waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een diamant, is het “karaat” gewicht van de steen. Karaat verwijst naar het werkelijke gewicht van de steen. Deze criteria in combinatie met de andere eerder genoemde kwaliteiten helpen om de waarde van een diamant goed te definiëren. Als u naar diamanten ringen kijkt, moet u niet alleen weten welk type montage u wilt, maar wat nog belangrijker is, u moet een goed begrip hebben van diamanten en wat ze zo waardevol maakt.

Hier zijn enkele basistips die u kunnen helpen bij het kopen van een goede 網上鑽石 ring. Allereerst moet er een certificaat over de kwaliteit van de diamant worden afgeleverd door de juwelier. Een certificaat is het bewijs dat de diamanten ring die u koopt echt gewaardeerd wordt in verhouding tot de prijs die u betaalt. Met andere woorden, u wilt enig bewijs hebben dat de kwaliteit van de ring gelijk is aan de prijs die u betaalt. Een eenvoudige test is om naar de ring in het zonlicht te kijken of zelfs om de diamant door een juweliersloep te bekijken. De meeste juweliers bieden de klanten tactisch juwelierslicht om de diamant beter te kunnen bekijken. Ze zullen ook (op verzoek) een loep voor u verstrekken om de diamant grondig te inspecteren op het soort gebreken dat niet zichtbaar is met het blote oog. Lees meer over diamanten en de vier eerder genoemde C’s, zodat u intelligent kunt praten met de juweliers waarmee u in contact komt.

Als u eenmaal alle diamanten ringen heeft bekeken en uiteindelijk uw aankoop heeft gedaan, wilt u er goed voor zorgen. Het schoonmaken van een diamanten ring is niet zoals het schoonmaken van een gewone steen, maar in plaats daarvan vereist een diamant veel zorg. Minstens één keer per jaar wilt u uw ring naar een gerenommeerde juwelier sturen om hem te laten onderhouden met hun krachtige supergevoelige reinigingsapparatuur. Dit is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat de diamant stevig in zijn houder blijft zitten en toch alle aandacht krijgt bij het schoonmaken van de moeilijk bereikbare delen van de ring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *