Engineered versus massief hardhouten vloeren – feiten en misvattingen

Engineered versus massief hardhouten vloeren – feiten en misvattingen

Veel consumenten hebben de indruk dat massieve hardhouten vloeren superieur zijn aan samengestelde hardhouten vloeren en kunnen zelfs weigeren om parket voor hun huis te overwegen. Na 25 jaar als vloer aannemer en de afgelopen 4 jaar als verkoper van zowel parketvloeren als massieve hardhouten vloeren, heb ik ontdekt dat er veel misvattingen bestaan ​​over beide soorten vloeren. Ik wil graag de volgende informatie en mijn ervaring delen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de beste vloer voor uw project.

Voordat ik mijn vergelijking van samengestelde en massieve vloeren begin, laten we eerst de misvatting ophelderen dat samengestelde vloeren hetzelfde zijn als laminaatvloeren (bijv. Pergo). Meer dan een paar mensen lopen mijn showroom binnen met dit idee, wat niet waar is . Laminaatvloeren zijn geen echt hout, parketvloeren wel. De oppervlaktelaag van laminaatvloeren is een foto van houtnerf op papier geïmpregneerd met melamine, niet met echt hout. De toplaag (ook wel slijtlaag genoemd) van parketvloeren bestaat uit (echt!) hoogwaardig hout. Geconstrueerde hardhouten vloeren bestaan ​​uit meerdere lagen hout, die voor stabiliteit kruislings zijn geband en op een multiplex basis zijn gelijmd.

Massieve vloeren: Pro’s

Massief houten vloer is precies dat – een massief stuk hout van boven naar beneden. De dikte kan variëren, maar varieert over het algemeen van 3/4″ tot 5/16″. Massief hardhout is zeker slijtvast en veerkrachtig, en het belangrijkste voordeel is dat het meerdere keren kan worden geschuurd. Het is in dit opzicht echter niet per se superieur aan samengestelde vloeren. Massief houten vloeren, zoals parketvloeren, hebben een “slijtlaag” of een laag hout die kan worden geschuurd, en het is slechts een fractie van de dikte van de vloer. Ook al zijn massieve vloeren dikker dan de slijtlaag van samengestelde vloeren, je kunt maar zo ver schuren voordat je een spijker zou slaan met massieve vloeren. Bij een massieve vloer kunt u één, mogelijk twee extra schuur beurten krijgen in vergelijking met een samengestelde vloer. Dit is naar mijn mening het enige mogelijke voordeel van massieve vloeren en het is niet in alle gevallen van toepassing en weegt meestal niet op tegen de voordelen van parket.

Engineered Flooring: Pro’s

Samengestelde vloeren hebben verschillende voordelen. Terwijl massieve vloeren geen goede keuze zijn in situaties met een hoog vochtgehalte of stralingswarmte systemen, maakt de constructie van samengestelde vloeren ze stabiel genoeg om bepaalde veranderingen in temperatuur en vocht te weerstaan ​​die een massieve vloer zouden kunnen doen kromtrekken. Geconstrueerde hardhouten vloeren zijn ontworpen om weerstand te bieden aan de natuurlijke neiging van hout om in de loop van de tijd dimensioneel te veranderen. De nerven van elke laag lopen in tegengestelde richtingen, wat de samengestelde vloeren zeer stabiel maakt. Dit betekent dat het hout bij schommelingen in vochtigheid en temperatuur minder zal uitzetten en krimpen dan massief houten vloeren. Om deze reden zijn samengestelde vloeren een betere keuze voor toepassingen zoals over stralingswarmte-installaties, in keukens, badkamers en kelders, of waar een vloer nodig is om twee verschillende ondervloeren zoals multiplex en beton te overspannen.

Een ander voordeel van samengestelde vloeren is meer flexibiliteit van installatietypes. Terwijl massieve vloeren alleen kunnen worden genageld, kunnen de meeste samengestelde vloeren worden genageld of geniet op een houten ondervloer, of vastgelijmd op een houten ondervloer of betonplaat. Alleen samengestelde vloeren kunnen zwevend worden gelegd, de enige optie wanneer hardhouten vloeren niet op de ondervloer kunnen worden bevestigd.

Ten slotte is parketvloer, vergeleken met massief houten vloeren, een milieuvriendelijkere keuze, het is ook goed voor Decorvloer tegellaminaat hoogglans, omdat het tot vier keer zoveel vloerbedekking kan opleveren met dezelfde hoeveelheid hout van hoge kwaliteit.

Dit alles gezegd hebbende, massief houten vloeren zijn zeker een goede keuze voor vele toepassingen. Ze zijn gewoon niet per se de superieure keuze in alle gevallen, zoals veel mensen denken. Bij twijfel kan een vloerenlegger de conditie van uw locatie beoordelen en u adviseren over het beste vloertype voor uw huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *