6 Verhelderende voordelen van vloerlampen in huizen

6 Verhelderende voordelen van vloerlampen in huizen

Aan welk beeld denk je als je het woord “lamp” hoort? Je stelt je waarschijnlijk die tafellamp voor op het nachtkastje van je bed, die wat licht werpt op het lezen voor het slapengaan. Of misschien denk je aan de lamp op de consoletafel in de gang, die je begroet net voordat je het huis binnenkomt of verlaat. Of misschien herinnert u zich het bijzettafeltje in uw recreatieruimte, waar u het glas van uw favoriete drankje zet terwijl u een game of film op tv bekijkt.

Hoewel tafellampen doorgaans de meest voorkomende lampen in ons huis zijn, mogen we ook staande lampen niet vergeten. Hoewel ze groter zijn dan hun tegenhangers voor tafellampen of bureaulampen, kunnen staande lampen verschillende voordelen bieden die de inrichting van elke kamer kunnen verbeteren:

1. Stevigheid
De vloerlampen van vandaag, zoals de Tiffany glas-in-lood vloerlampen, zijn veel steviger dan de vloerlampen van vroeger. In het verleden waren bijvoorbeeld staande lampen berucht omdat ze gemakkelijk konden kantelen, waardoor er brandgevaar ontstond. De vloerlampen van vandaag moeten echter voldoen aan de UL-standaard voor kantelbaarheid, waarbij hun voet zwaar genoeg moet zijn.

2. Verlichting met volledig spectrum
Hierdoor kan de gebruiker van de plafondverlichting genieten van het volledige lichtspectrum, ook licht dat het blote menselijk oog niet kan waarnemen, zoals infrarood licht. Deze functie biedt met name kunstenaars die verschillende media gebruiken, een soort kunstmatig zonlicht om te helpen onthullen hoe bepaalde tinten in zonlicht zullen verschijnen.

3. Aantrekkelijke stijlen voor elke maat of inrichting van een kamer
Je wilt paisley lampenkappen waarschijnlijk niet matchen met geruit behang. Gelukkig zijn staande lampen, zoals hedendaagse staande lampen, en mission style staande lampen verkrijgbaar in verschillende stijlen, die het decor aanvullen.

Tegenwoordig zijn thema’s het “in-ding” geworden bij het maken van decor voor een bepaalde kamer. Gelukkig variëren staande lampen van traditionele stijlen en kleuren tot meer eigentijdse. En met retro-modellen is het oude weer nieuw!

4. Perfect als lees- of taaklamp
Tafellampen kunnen maar een klein verlichtingsbereik bieden en vaak creëren ze nauwelijks genoeg licht om te lezen, waardoor uw ogen vermoeider raken. Een vloerlamp biedt echter een breder scala aan verlichting. Dus of je nu tv kijkt, aan een puzzel werkt of de krant leest, een staande lamp kan voor de juiste hoeveelheid licht zorgen en zo je energierekening verlagen.

5. Instelbare helderheid.
Hoewel de helderheid van veel tafellampen beperkt is tot “uit” en “aan”, hebben staande lampen de neiging om een ​​groter helderheidsbereik te bieden. Of je nu minimale verlichting nodig hebt om te lezen of meer verlichting voor het bordspel van je kinderen, een staande lamp biedt meestal verschillende helderheidsinstellingen.

6. Verminderde vermoeide ogen en schittering.
Veel huizen gebruiken nog steeds TL-verlichting in hun verschillende kamers. Je ogen vangen onbewust het flikkeren van dergelijke lichten op, waardoor de vermoeide ogen en schittering toenemen. Terwijl het licht van een tafellamp naar buiten schijnt, schijnt het licht van een vloerlamp naar beneden. Dit zorgt voor een breder gebied van licht dat nuttig is voor elke activiteit die u doet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *